Tohtoripromootio

Musta promootiopuku sopii käytettäväksi promootioaktiin, promootiopäivälliselle sekä tanssiaisiin. Malli ja mitat ovat sama, kuin valkoisessa puvussa.

Katso tiedot puvusta tästä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Tohtori Johanna Isosävi ja avec vuoden 2017 promootiossa

 

Lainaus Helsingin Yliopiston Filosofisen tiedekunnan vuoden 2023 pukeutumsohjeista:

Tohtorien ja riemumaisterien sekä näiden seuralaisten aktipuku on kokonaan musta, täyspitkä ja peittävä. Siihen kuuluvat mustat käsineet ja mustat kengät. 

Aktipuvssa on oltava täyspitkät, ranteisiin asti ulottuvat hihat ja kaulanmyötäinen O-pääntie. Puku päällä on voitava nousta ja laskeutua portaita arvokkaasti jonossa mutta linjakkuuden ja yksinkertaisuuden säilymiseksi puvun on oltava kapea. 

Aktipuvun kanssa käytetään mustia käsineiitä. Sopivat käsineet ovat yksinkertaiset ja koristelemattomat ja peittävät kämmenselän. Pitsikäsineet eivät ole sopivat.

Tohtoripromovendin aktipuku soveltuu myös promootiopäivällisille ja -tanssiaisiin, mutta pukeutumisetiketti on etenkin tanssiaisissa aktia joustavampi. Laaja pääntie ja avoin selkä eivät kuitenkaan sovi promootiopäivällisille. Puvussa on oltava hihat, mutta toisin kuin aktissa, ne saavat olla vajaamittaiset.

Tanssiaisissa voi esiintyä samassa asussa kuin aktissa ja promootiopäivällisillä tai vaihtaa avonaisempaan ja laajahelmaisempaan tanssiaispukuun. Puvun on kuitenkin oltava yhä musta. Tanssiaisasuun kuuluvat käsineet, joiden pituus riippuu puvun hihojen pituudesta.

Lue tarkemmin: https://fil-promootio.helsinki.fi/pukukoodi-ja-etiketti/