Tohtoripromootio

Vuoden 2017 promootioon on mahdollista tilata promootiopuku myös mustana! Puku sopii käytettäväksi promootioaktiin, promootiopäivälliselle sekä tanssiaisiin. Malli ja mitat ovat sama, kuin valkoisessa puvussa.

Katso mittaus tilausohjeet tästä.

 

Lainaus Helsingin Yliopiston Filosofisen tiedekunnan vuoden 2017 pukeutumsohjeista:

Tohtorien ja riemumaisterien sekä näiden seuralaisten aktipuku on kokonaan musta, täyspitkä ja peittävä. Siihen kuuluvat mustat käsineet ja mustat kengät. 

Aktipuvssa on oltava täyspitkät, ranteisiin asti ulottuvat hihat ja kaulanmyötäinen O-pääntie. Puku päällä on voitava nousta ja laskeutua portaita arvokkaasti jonossa mutta linjakkuuden ja yksinkertaisuuden säilymiseksi puvun on oltava kapea. 

Aktipuvun kanssa käytetään mustia käsineiitä. Sopivat käsineet ovat yksinkertaiset ja koristelemattomat ja peittävät kämmenselän. Pitsikäsineet eivät ole sopivat.

Aktipuvun kanssa käytetään mustia kenkiä. Kenkien on oltava umpinaiset sekä kärjestä että kannasta. 
Aktipuvun kanssa voi pitää pientä kaulakorua ja hillittyjä nappikovakoruja.

Promootiopäivällisillä pukeudutaan mustaan kuten päivällä aktissa. Yleensä päivällisille osallistutaan aktissa käytetyssä asussa. Iltapuvun on oltava täyspitkä ja hillitty, ei liian avonainen. Laaja pääntie ja avoin selkä eivät sovi promootiopäivällisille. Puvussa on oltava hihat.

Tanssiaisissa voi esiintyä samassa asussa kuin aktissa ja promootiopäivällisillä tai vaihtaa avonaisempaan ja laajahelmaisempaan tanssiaispukuun. Tanssiaisasuun kuuluvat käsineet, joiden pituus riippuu puvun hihojen pituudesta.  

Lue tarkemmin: http://fil-promootio2017.helsinki.fi/osallistuminen/pukeutuminen/