Maisteripromootio

 Ateljee Esveen promootiopuku vastaa promootiopukeutumisen tarkkaa etikettiä ja sopii käytettäväksi promootioaktiin, promootiopäivälliselle sekä tanssiaisiin.

img3

Lainaus Helsingin Yliopiston Filosofisen tiedekunnan vuoden 2017 pukeutumsohjeista:

Maisteripromootiopuku ja seppeleensitojien puku promootioaktiin, promootiopäivälliselle ja sekä tanssiaisiin on valkoinen täyspitkä ja peittävä.

Puvun on oltava vitivalkoinen. Promootion valkoisella tarkoitetaan väriä, joka tavallisen kopiopaperin rinnalla näyttää valkoiselta. Maisterit ja seppeleensitojattaret kulkevat yhtenäisenä rivistönä, josta kaikki poikkeamat erottuvat selvästi.

Aktipuvun on oltava täyspitkä ja peittävä. Puvussa on oltava täyspitkät, ranteisiin asti ulottuvat hihat ja kaulanmyötäinen O-pääntie. Puku päällä on voitava nousta ja laskeutua portaita arvokkaasti jonossa mutta linjakkuuden ja yksinkertaisuuden säilymiseksi puvun on oltava kapea. 

Aktipuvun kanssa käytetään valkoisia käsineiitä. Sopivat käsineet ovat yksinkertaiset ja koristelemattomat ja peittävät kämmenselän. Käsineiden on sovittava yhteen puvun kanssa, ne eivät saa erottua puvusta esimerkiksi sitä keltaisempina. Pitsikäsineet eivät ole sopivat.

Aktipuvun kanssa käytetään valkoisia kenkiä. Kenkien on oltava umpinaiset sekä kärjestä että kannasta. 
Aktipuvun kanssa voi pitää pientä kaulakorua ja hillittyjä nappikovakoruja. Jotta uusi maisterinsormus saa ansaitsemansa huomion, muut sormukset on hyvä jättää aktin ajaksi kotiin. Korurajoituksen ulkopuolelle jäävät vihkisormukset.

Promootiopäivällisillä pukeudutaan valkoiseen kuten päivällä aktissa. Yleensä päivällisille osallistutaan aktissa käytetyssä asussa. Iltapuvun on oltava täyspitkä ja hillitty, ei liian avonainen. Laaja pääntie ja avoin selkä eivät sovi promootiopäivällisille. Puvussa on oltava hihat.

Tanssiaisissa voi esiintyä samassa asussa kuin aktissa ja promootiopäivällisillä tai vaihtaa avonaisempaan ja laajahelmaisempaan tanssiaispukuun. Tanssiaisasuun kuuluvat käsineet, joiden pituus riippuu puvun hihojen pituudesta.  

Lue tarkemmin: http://fil-promootio2017.helsinki.fi/osallistuminen/pukeutuminen/