Maisteripromootio

 Ateljee Esveen promootiopuku vastaa promootiopukeutumisen tarkkaa etikettiä ja sopii käytettäväksi promootioaktiin, promootiopäivälliselle sekä tanssiaisiin. Tarkempi kuvaus puvusta täällä.

img3

Lainaus Helsingin Yliopiston Filosofisen tiedekunnan vuoden 2023 pukeutumsohjeista:

Maisteripromootiopuku ja seppeleensitojien puku promootioaktiin, promootiopäivälliselle ja sekä tanssiaisiin on valkoinen täyspitkä ja peittävä.

Puvun on oltava vitivalkoinen. Maisterit ja seppeleensitojattaret kulkevat yhtenäisenä rivistönä, josta kaikki poikkeamat erottuvat selvästi.

Aktipuvun on oltava täyspitkä ja peittävä. Puvussa on oltava täyspitkät, ranteisiin asti ulottuvat hihat ja kaulanmyötäinen O-pääntie. Puku päällä on voitava nousta ja laskeutua portaita arvokkaasti jonossa mutta linjakkuuden ja yksinkertaisuuden säilymiseksi puvun on oltava kapea. 

Aktipuvun kanssa käytetään valkoisia käsineiitä. Sopivat käsineet ovat yksinkertaiset ja koristelemattomat ja peittävät kämmenselän. Pitsikäsineet eivät ole sopivat.

Aktipuvun kanssa käytetään valkoisia kenkiä. 

Promootiopäivällisillä pukeudutaan valkoiseen kuten päivällä aktissa. Yleensä päivällisille osallistutaan aktissa käytetyssä asussa. Iltapuvun on oltava täyspitkä ja hillitty, ei liian avonainen. Laaja pääntie ja avoin selkä eivät sovi promootiopäivällisille. Puvussa on oltava hihat.

Tanssiaisissa voi esiintyä samassa asussa kuin aktissa ja promootiopäivällisillä tai vaihtaa avonaisempaan ja laajahelmaisempaan tanssiaispukuun. Tanssiaisasuun kuuluvat käsineet, joiden pituus riippuu puvun hihojen pituudesta.  

Lue tarkemmin: https://fil-promootio.helsinki.fi/pukukoodi-ja-etiketti/